BI-platform activiteiten
6 t/m 8 mei 2014, Mastering the Requirements Process Gelimiteerde inschrijving, registreer nu!

8 mei 2014 (middag-avond), Agile Integratie van Enterprise en Cloud Data met Datavirtualisatie Uniek Datavirtualisatie event! Middag-avond.

21 en 22 mei 2014, Datawarehousing, Business Intelligence en Analytics: een update Tweedaagse Masterclass met hoge ROI

3 en 4 juni 2014, Informatiestrategie, Data Governance en Master Data Management

3 juni 2014, Optimaliseer uw Informatiestrategie en Informatie Governance

4 juni 2014, Master Data Management in de praktijk

5 juni 2014, Modelleren met Enterprise Architect 10.0 Nieuwe workshop

11 en 12 juni 2014, Pragmatisch modelleren met UML en Smart Use Cases Workshop met gelimiteerde inschrijving dus boek snel!

16 juni 2014 (middag/avond), Big Data, Hadoop, NoSQL en Analytics - oplossingen en tools Middag-avondsessie. Zeer verhelderend, registreer nu!

17 juni 2014, BPMN 2.0 Syntax, methodieken en positionering

17 juni 2014 (middag-avond), Integratieoplossingen en-Tools: EAI - SOA - Cloud-integratie Middag-avondsessie. Zeer verhelderend, registreer nu!

17 en 18 juni 2014, BPMN 2.0 Syntax en Praktijk

18 juni 2014, BPMN 2.0 in de praktijk Gelimiteerde inschrijving, registreer nu!

14 t/m 16 oktober 2014, Mastering the Requirements Process Gelimiteerde inschrijving, registreer nu!

29 oktober 2014 (middag-avond), Agile, Scrum en Kanban in de praktijk Middag-avond seminar. Aanrader!

10 en 11 november 2014, Mastering Business Analysis Gelimiteerde inschrijving dus boek snel!

Java Magazine poll
JAV_Poll Visual Cobol R3 is in staat om met Eclipse Java-code te genereren.
 
22%
 
17%
 
41%
 
20%

Detail
Bert Ertman 
Bert Ertman Bert Ertman is werkzaam als Fellow bij Luminis en bestuurslid van de NLJUG. Hij is door Sun/Oracle onderscheiden als Java Champion.

08 juni 2010 - Pijnlijke beslissing

Een update vanuit het NLJUG bestuur, met dit keer nieuws met betrekking tot J-Spring, J-Fall, Masters of Java en een update als gevolg van de goedgekeurde overname van Sun door Oracle.

Dit jaar geen J-Spring
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit jaar zal er helaas geen J-Spring worden georganiseerd. Deze pijnlijke beslissing is na uitgebreide afwegingen genomen en hieronder zal ik uitleggen wat hiervoor de belangrijkste argumenten zijn.

In de afgelopen jaren heeft de NLJUG altijd een gezond financieel beleid weten te voeren. Hiermee hebben we altijd low-cost, high-value conferenties voor de leden kunnen organiseren. Door de goede jaren in de IT, was er brede belangstelling voor de NLJUG en de conferenties, waardoor we een goede financiële positie hebben kunnen opbouwen. Door het hebben van dit financiële vet op onze botten hebben we ook in moeilijke tijden, zoals afgelopen jaar, kunnen overleven. Bij de opening van de afgelopen J-Fall, heb ik aangegeven dat het geen vanzelfsprekendheid is dat we zomaar weer met ruim 1000 man in het Spant aanwezig zijn en we ‘gewoon’ weer een J-Fall hebben kunnen organiseren.

Momenteel is er een grote consolidatieslag gaande in het Java vendorlandschap, waarvan de overname van Sun door Oracle natuurlijk het meest herkenbare, maar niet het enige voorbeeld, is. Tegelijkertijd zien we ook bij onze businesspartners allerlei bewegingen: productleveranciers staan onder grote druk van aandeelhouders en omzettargets en voeren herstructureringen door. Dienstverleners hebben te maken met primaire aandacht voor de bezettingsgraad en laten opleidingen, kennisdeling en recruitment naar de achtergrond verdwijnen. Gezien de economische onstuimigheid van dit moment zijn dit uiteraard verklaarbare en begrijpelijke zaken. Echter, de NLJUG heeft er wel last van en dan met name in financieel opzicht. Er is minder aandacht en minder geld en de toegevoegde waarde discussie steekt al gauw de kop op.

Voor de afgelopen conferenties is het ons niet gelukt om een hoofdsponsor te vinden en is er een neerwaartse trend zichtbaar qua interesse van businesspartners om deel te nemen. Dit heeft in de afgelopen periode geleid tot flinke budgettaire tekorten die door de NLJUG zelf zijn opgevangen. Die lijn doortrekkend, lijkt het ons niet handig om in de huidige setting verdere grote financiële risico’s te willen lopen. Deze risico’s zullen we zeker lopen als we nu een evenement zouden organiseren, immers in de evenementenwereld gaan de lasten voor de baten uit en loopt de NLJUG alle financiële risico’s en is het maar afwachten of er geld genoeg terugkomt om de gemaakte kosten te kunnen terugverdienen. De signalen dat we in staat zijn om voor J-Spring voldoende sponsoring aan te boren zien er in onze beleving niet goed uit. Daarom hebben we na uitgebreide beraadslaging en in overleg met onze businesspartners besloten om dit jaar geen J-Spring te organiseren. Hiermee kopen we tijd in de aanloop naar J-Fall. In die tijd zien we met name een hoop stof neerdalen bij onze businesspartners en de voorzichtige signalen dat het allemaal weer wat begint aan te trekken zullen dan ook de ruimte krijgen om zich te bewijzen.

Natuurlijk beseffen we ons terdege dat we hiermee een hoop mensen zullen moeten teleurstellen, echter tegelijkertijd zijn we bezig om deze vervelende maatregel te compenseren. Zo zullen we samen met onze businesspartners een serie van aansprekende university avonden organiseren, eventueel aangevuld met eigen evenementen van de partners. Daarnaast is de intentie om van J-Fall een meerdaags evenement te maken. Het format van dit meerdaagse evenement willen we graag openstellen voor jullie ideeën. Heb je hier een mening over, laat het ons dat zeker weten via info@nljug.org.

We hebben bovenstaande argumentatie uitgelegd aan onze businesspartners tijdens de businesspartnermeeting op 11 februari. Vanuit de businesspartners hebben we kunnen rekenen op begrip voor de situatie en een heel aantal staan te popelen om met de middelen die ze beschikbaar hebben de handen ineen te slaan om jullie in de komende maanden een aantrekkelijk programma van universities en gelijksoortige evenementen voor te schotelen. Op dit moment zijn we druk in afstemming met deze partners voor het inhoudelijke deel en zodra er meer duidelijkheid is zullen we daarover berichten via de website.

Masters of Java
Ook voor het format van Masters of Java is op dit moment helaas even geen plaats. We merken dat met name in het animo qua deelnemers. Voor Masters of Java stuur je natuurlijk je beste mensen op pad en juist deze mensen zitten op dit moment op betaalde projecten. De afweging om de inkomsten/klant voor te laten gaan op het evenement begrijpen we uiteraard. Het heeft alles te maken met de timing qua economie. Dit betekent uiteraard niet dat hiermee een einde komt aan het fenomeen Masters of Java. Afgelopen jaar hebben we besloten om het uit te stellen naar januari/februari vanwege te weinig belangstelling en die belangstelling is er ondertussen nog niet beter op geworden. We zullen het format van het evenement op de plank leggen en zodra de tijd er weer rijp voor is, zal er wederom een Masters of Java worden georganiseerd.

Nieuws rondom de overname van Sun door Oracle
Het zal natuurlijk niemand ontgaan zijn dat de overname van Sun door Oracle inmiddels officiële goedkeuring van de EU heeft gekregen. Op 27 januari heeft Oracle in een live webcast van ruim 5 uur haar plannen qua strategie wereldkundig gemaakt. De highlights van deze plannen kun je inmiddels all-over-the-internet terugvinden. Vanuit de diverse inhoudelijke communities, zoals JUG Leaders en Java Champions zijn we aangehaakt bij de discussies die er momenteel internationaal worden gevoerd over de toekomst van Java en de ondersteuning vanuit Oracle aan developer communities. Nu Oracle formeel de scepter zwaait is er een einde gekomen aan de tijd van onduidelijkheid en “we mogen er niets over zeggen” en kunnen we toewerken naar concrete plannen. We hebben ondertussen een aantal waardevolle contacten bij de nationale en internationale branches van Oracle weten op te bouwen en we hebben er alle vertrouwen in dat we in Oracle , net als Sun dat in het verleden is geweest, een bondgenoot zullen vinden waar het gaat om sponsoring en content voor toekomstige conferenties.

Een ander punt waar na veel speculatie eindelijk duidelijkheid over is gekomen, is de toekomst van de JavaOne conferentie. JavaOne 2010 zal worden gehouden van 19 tot en met 23 september in San Francisco. Dit is dezelfde week waarin Oracle haar jaarlijkse OpenWorld conferentie houdt. De conferenties zullen co-located zijn, maar verder weinig met elkaar van doen hebben. JavaOne zal verhuizen van het Moscone Center naar een blok van drie hotels rondom het Hilton Hotel in het centrum van San Francisco. Er wordt gesproken om naast de drie hotels ook een gedeelte van het stratenblok te overkappen. Qua content zal de conferentie zich puur op Java richten. De overige Open Source focus, zoals OpenSolaris en MySQL, die Sun er de afgelopen jaren had bijgestopt, zal onder Oracle weer verdwijnen. Inmiddels is de Call for Papers voor JavaOne geopend. Papers kunnen tot 14 maart worden ingediend. Ook dit jaar zal de NLJUG weer de delegatie van Nederlanders coördineren die naar JavaOne zullen afreizen. Meer details hierover zullen we te zijner tijd bekend maken via deze column en de website.
 Permalink | Trackback | Print | E-mail

Reacties op deze blog
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Wilt U een reactie plaatsen op dit bericht? Log dan in op deze website. Heeft U dat nog niet eerder gedaan? Registreer U dan eerst.
Java Magazine nieuws || alle items
29-01-2014 - Workshop BPMN 2.0 in de Praktijk met Christian Gijsels
Op dinsdag 8 april 2014 organiseert Adept Events een nieuw seminar met BPM specialist Christian Gijsels met als titel BPMN 2.0 in de Praktijk.
Lees meer

27-01-2014 - Workshop UML en Use Cases met Sander Hoogendoorn
Dit voorjaar presenteert Sander Hoogendoorn, Principal Technology Officer bij Capgemini, zijn tweedaagse workshop Modelleren met UML en smart Use Cases bij Adept Events.
Lees meer

25-01-2014 - Business Analyse met Enterprise Architect 10.0 door Christian Gijsels
Op 5 juni 2014 organiseert Adept Events een nieuwe workshop met BPMN specialist Christian Gijsels met als titel Modelleren met Enterprise Architect 10.0.
Lees meer

24-01-2014 - Conversations with Martians
Bijzonder gesprek tussen Marsman en aardbewonder over het wezen van requirements.
Lees meer
16-12-2013 DW/BI congres met Claudia Imhoff en Rick van der Lan... 
20-10-2013 Kunnen Agile en Scrum projecten ook falen? 
30-09-2013 James Robertson verzorgt nieuwe workshop Business An... 
22-08-2013 Powersessie Big Data en Analytics naar hele dag 
10-07-2013 Masterclass BPM door Alec Sharp 
24-01-2013 Governance onder controle met Master Data Management 
Lees meer
Java Magazine whitepapers || alle items
Java Magazine video || alle items
Op bezoek bij iPROFS
iPROFS uit Haarlem vierde onlangs haar tienjarig jubileum. Voor Java Magazine een ideale gelegenheid om naar Haarlem af te reizen en CTO Remco Nabuurs te interviewen.
 
Java Magazine bloggers || alle items
Java Magazine zoeken
Volg Java Magazine ook op:
  
Java Magazine agenda
6 t/m 8 mei 2014, Mastering the Requirements Process Gelimiteerde inschrijving, registreer nu!
8 mei 2014 (middag-avond), Agile Integratie van Enterprise en Cloud Data met Datavirtualisatie Uniek Datavirtualisatie event! Middag-avond.
21 en 22 mei 2014, Datawarehousing, Business Intelligence en Analytics: een update Tweedaagse Masterclass met hoge ROI
3 en 4 juni 2014, Informatiestrategie, Data Governance en Master Data Management
3 juni 2014, Optimaliseer uw Informatiestrategie en Informatie Governance
4 juni 2014, Master Data Management in de praktijk
5 juni 2014, Modelleren met Enterprise Architect 10.0 Nieuwe workshop
11 en 12 juni 2014, Pragmatisch modelleren met UML en Smart Use Cases Workshop met gelimiteerde inschrijving dus boek snel!
16 juni 2014 (middag/avond), Big Data, Hadoop, NoSQL en Analytics - oplossingen en tools Middag-avondsessie. Zeer verhelderend, registreer nu!
17 juni 2014, BPMN 2.0 Syntax, methodieken en positionering
17 juni 2014 (middag-avond), Integratieoplossingen en-Tools: EAI - SOA - Cloud-integratie Middag-avondsessie. Zeer verhelderend, registreer nu!
17 en 18 juni 2014, BPMN 2.0 Syntax en Praktijk
18 juni 2014, BPMN 2.0 in de praktijk Gelimiteerde inschrijving, registreer nu!
14 t/m 16 oktober 2014, Mastering the Requirements Process Gelimiteerde inschrijving, registreer nu!
29 oktober 2014 (middag-avond), Agile, Scrum en Kanban in de praktijk Middag-avond seminar. Aanrader!
10 en 11 november 2014, Mastering Business Analysis Gelimiteerde inschrijving dus boek snel!
Lees meer

Klik hier om een evenement op te voeren.
Java Magazine Puzzel
Klik hier om naar de Java Magazine Puzzel te gaan.
Java Magazine Dossier
Klik hier om het volledige dossier over Java-certificering te bekijken.
Java Magazine bloggers
Java Magazine Categories
Geen categorieën gevonden.
Blog jaren
Java Magazine tags
Geen tags gevonden.
Legal notice
Java, JavaBeans, JSP en alle andere op Java gebaseerde merken zijn merken of geregistreerde merken van Oracle Corporation in Nederland en andere landen. Array Media b.v. is onafhankelijk van Oracle Corporation.
Java, JavaBeans, JSP and all other Java-based trademarks are trademarks or registered trademarks of Oracle Corporation in The Netherlands and other countries. Array Media b.v. is independent of Oracle Corporation.